وجوه اشتراک سازمانها

سازمانها از ابعاد مختلفی با هم متفاوت اند. برخی مانند نیروهای مسلح، وزارتخانه ها و سازمانهای بزرگ دولتی و شهرداریها، هزاران نیروی انسانی و میلیونها تومان سرمایه و امکانات در اختیار دارند و اهداف بسیار وسیعی را دنبال می کنند، و برخی مانند بسیاری از شزکتهای خصوصی، تیمهای ورزشی، انجمنهاثی تخصصی و مانند آنها با عده کمی از افراد و منابع مالی محدودتر برای نیل به اهدافی خاص تشکیل شده اند. برخی سازمانها به طور رسمی و از طریق قانون ایجاد شده اند مانند شرکتهای بزرگ، و برخی به طور غیررسمی و بر اساس تصمیمهای شخصی سازمان یافته اند، مانند تیم فوتبال محلی (علاقه بند، 1370،13) همه سازمانها اعم از رسمی و غیر رسمی، کوچک و بزرگ و جز آن دارای عوامل مشترکی به شرح زیر هستند:

1- هدف یا منظور. روشن ترین عامل برای تشکیل هر سازمانی اهداف آن سازمان است.بدون هدف هیچ دلیلی برای تشکیل سازمان وجود ندارد. هدفها متفاوت است: پیروزی در بازیهای قهرمانی، تولید یک محصول، اجرای یک خدمت و مانند آنها.

2-برنامه: سازمانها برای نیل به اهداف خود برنامه هایی را تنظیم می کنند. آنها بدون برنامه نمیتوانند فعالیت موثری داشته باشند. برای هدفهای یاد شده در بنده 1 برنامه ها میتواند: نوع و میزان تمرینهای قبل از مسابقه، ساخت محصولی خاص و تبلیغ کردن برای محصول قابل فروش منابع باشد.

4- منابع: سازمانها برای نیل به اهداف و اجرای برنامه هایشان باید منابعی در اختیار داشته باشند و آنها را به فعالیتهای مورد نظر اختصاص دهند: یک زمین بازی، پول برای پردخت دستمزد و خرید مواد، استخدام نیروی انسانی واجد شرایط و مانند آنها.

4- مدیر: سرانجام ، سازمانها برای نیل به اهداف و اجرای برنامه ها و تامین منابع به مدیرانی نیاز دارند که آنها را در این جهت هدایت کنند: مربی، سرپرست تولید، مدیر فروش و جز آن. سازمان بدون مدیر نمیتواند اهدافش را متحقق سازد و از هم میپاشد(اقتباس از استونر1992،5)



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها